ECO-FRIENDLY DESIGN

1/4

Landscaped plaza and roof garden designed to reduce urban heat island effects
A Green Building Designed to Meet Tomorrow's Standards

ITT is designed to provide a premium quality corporate environment without compromising on sustainability performance.

From the ground up, every detail of ITT is designed to minimise its environmental footprint and maximise the wellbeing of its occupants. The result is an award-winning building that combines unmatched flexibility and sustainability with an iconic, minimalist visual identity.

Green Buildings Awards

ITT's design and sustainable practices are widely recognised. Prior to project completion, ITT has achieved BEAM Plus Provisional Pre-certificated Gold rating of the Hong Kong Green Building Council (HKGBC) and is awarded LEED Gold pre-certification by the U.S. Green Building Council (USGBC).

LEED GOLD Pre-certified

Green by Design
Low-E double glazing glass-curtain wall for thermal insulation
30 % reduction of solar energy gains by sun shading fins
Landscaped plaza and roof garden to reduce heat island effect
Façade luminosity management to prevent light pollution
Designed to save 44.4% fresh water & 63.7% sewage water
Roof & Landscape Gardens are partially irrigated by harvested rainwater
Energy efficient T5 fluorescent tubes for offices & solar sensors in public area
Electric Car charging points at all parking spaces
Landscape Design

Green ‘islands’ comprising over 7,000 plants, and seating elements connect visitors’ between the MTR station, ITT, and the waterfront promenade.